Palæstina Rejser
Studie rejserSogne rejserIndividuelle rejserTema rejser
Emner under rejser til Mellemøsten:
Ørkenklostrene - De kristne i mellemøsten - Dalene om Jerusalem - Landbrugsrejse på Vestbredden og Gaza

Tema Rejser

Ud fra en historisk, religionshistorisk, politisk eller kulturhistorisk synsvinkel er det muligt at sammensætte en tema-rejse, således at klassiske rejsemål i et givet mellemøstligt land altid kan kombineres med andre ofte oversete seværdigheder, emner eller befolkningsgrupper.

Ørkenklostrene i Mellemøsten

En rejse med ørkenklostrene i Mellemøsten som tema vil aldrig blive glemt. Det gør stort indtryk at rejse i ørkenen og besøge de ældgamle stadig fungerende klostre. Nogle steder er de beliggende i eller i nærheden af en oase, som f. eks. DOUKA på Quarantal-bjerget nord for Jeriko , andre steder ved et flodleje: ST. GEORGE i Wadi Kelt og MAR SABA i Wadi Kedron, Judæa Ørken, de ægyptiske klostre i Wadi Natrun. I Syrien findes klostre, der kan føres tilbage til det 4. århundrede, men i dag indgår i en syrisk/aramæisk-talende landsby, f. eks i byerne Maalula og Saidnaya.

På grund af Intifadaen arrangerer Palæstina Rejser dog for tiden ikke rejser til Vestbredden og Israel ( se under "sognerejser" og "Sinai - Ægypten").

Top /\

De kristne i Mellemøsten

Fra Ægypten i vest til Syrien i nord er der utrolig mange spændende kirker og menigheder at opsøge - overvejende de oldkirkelige ortodokse kirkesamfund. Samtidig kan det kombineres med en perlerække af berømte seværdigheder.
Udenrigsministeriet fraråder dog rejser på Vestbredden og Øst-Jerusalem , hvorfor Palæstina Rejser ikke arrangerer rejser til Israel og Vestbredden.

Dalene omkring Jerusalem

Dalene omkring Jerusalem er vist nok blevet slemt overset i de senere år. Det er ærgerligt for de byder på mange spændende historiske og landskabsmæsssige oplevelser.
I Kedron dalen, der ligger nedenfor Oliebjerget, kan man følge bækken hele vejen ud igennem ørkenen. Efter henved 5 timers vandring når man frem til klostret Mar Saba i Judæa ørken. Gå ikke alene og medbring rigeligt med vand. Spørg under alle forhold i Det græsk ortodoxe Patriarkat i Den gamle By om det er tilrådeligt gå derud uden en lokalguide af en slags. Bestil eventuelt en taxa fra Bethlehem til afhentning ved klostret, så man ikke skal gå tilbage.
I stedet for at gå så lang en tur kan det også anbefales at dreje af ved Salomons haver og udgravningerne til Davidsbyen og ind under Jerusalems dal mod syd Hinnom og Blodmarken.

Langt ude på den anden siden Vestjerusalem, nedenfor Hadassah hospital ligger dalen Ein Karem, kendt for at være Johannes Døbers fødeby og lidt udenfor i Judas bjerge klostret "Johannes i Ørkenen".

Da Udenrigsministeriet fraråder rejser på Vestbredden og i Øst-Jerusalem arrangerer Palæstina Rejser ikke rejser til Israel og Vestbredden.
Se under "sognerejser".

Top /\

Landbrugsrejse på Vestbredden

En landbrugsrejse på Vestbredden vil bl.a. indeholde besøg i oasebyen Jeriko, hyrdernes mark nedenfor Bethlehem , vingårdene i dalene mellem Bethlehem og Hebron, en olivenplantage nær Nablus og mange andre almindelige og spændende turistmål.

Da Udenrigsministeriet fraråder rejser på Vestbredden og i Øst-Jerusalem (seneste opdatering den 12.09.2001) arrangerer Palæstina Rejser ikke for tiden rejser til Vestbredden.


Copyright © Palæstina Rejser
Webdesign by JonDMac
Jerusalem - Vestbredden og GazaTiberias - IsraelDamaskus - SyrienBeirut - LibanonAmman - JordanSinnai - Ægypten